Locatie

Slechts 20 kilometer ten noorden van Amsterdam, direct gelegen aan het IJsselmeer, de vroegere Zuiderzee.

Een stad ontstaan in de 12e eeuw die de bezoeker in positieve zin zal verrassen! Met maar liefst 177 Rijksmonumenten, een keur aan bezienswaardigheden, bijzondere speciaalzaken en gastvrije horeca.

De kaasstad heeft een rijke historie van scheepsbouw & koopmansgeest. Een stad met karakteristieke gevels, de Speeltoren met Carillon, het postkantoor en bijzondere kerken. Maar ook de stad met 27 bruggen waaronder het meest gefotografeerde bruggetje van Nederland “de Kwakelbrug”.

Daarnaast is Edam een stad met tradities en actieve inwoners. Onder meer de zomerse kaasmarkten (juli & augustus), de waterdag met de grootste vrijmarkt van Noord-Holland, de Muziekdag, de Pianoroute, de Walk About Music, de Mattheus Passion en nog vele andere activiteiten.

Edam beleven kun je het beste te voet. Slenter ontspannen langs de statige woningen aan Voorhaven en Nieuwe Haven of langs de grachtjes met vroegere arbeidswoningen en stadsboerderijen.

Breng een bezoek aan de Grote Kerk, de grootste hallenkerk van West-Europa, met zijn gebrandschilderde ramen, de kaaswaag en musea.

Edam
Volendam
Edam